Den Engelsen Bedrijfswagens Volkswagen Bedrijfswagens

In gesprek met: Tijssens Elektrotechniek

14 september 2021 Volkswagen, Blogs
Tijssens B.V in Heeze werkt dagelijks met veel plezier aan het bedenken, implementeren en onderhouden van intelligente, duurzame en integrale elektrotechnische oplossingen. Hun kracht? Een combinatie van kennis, ervaring, flexibiliteit en innovatie. Met ruim 100 jaar ervaring op zak geeft dit hun de voorsprong in de techniek en de toepassingen. Met expertgebieden als brand- en inbraakbeveiliging, E-installatie, domotica, zorg- en communicatieoplossingen en intelligente duurzame energie willen zij het leven van de (eind)gebruiker makkelijker, veiliger en effici├źnter maken. Die wens had eigenaar Guido Bothe ook voor zijn eigen wagenpark, met vijf nieuwe Volkswagens als gevolg.

Installateur plus
Tijssens is opgericht in 1920 als een lokale installateur op de bakfiets met een ladder. Inmiddels behoren ze bij de beter presterende bedrijven in de installatiebranche. ‘We zijn eigenlijk een installateur Plus, en die plus zit hem met name in een stukje systeemintegratie. We willen graag functioneel iets bieden waardoor we diverse systemen aan elkaar kunnen verbinden tot een totaaloplossing. Natuurlijk leggen we ook gewoon nog de kabeltjes, maar als het even kan zit onze toegevoegde waarde in het complete plaatje’.

De ‘frontman’ achter Tijssens
Van hondeninspecteur, tot vuilnisman en chocoladeverkoper bij diverse plaatselijke Bakkers, Guido is van alle markten thuis. ‘Ik geloof niet dat je je moet laten beperken door je opleidingsniveau en dergelijke. Je kunt iets of je kunt iets niet, en wat je leuk vindt word je automatisch goed in want daar besteed je tijd aan. Ik heb voor mezelf nooit een pad uitgestippeld’. Hoewel hij de ‘frontman’ is van Tijssens, staat hij zelf niet zo graag op de voorgrond. ‘Laat mij maar lekker in de schaduw opereren, lekker low profile. Ik hoef geen multinational te worden; met een klein tot middelgroot familiebedrijf ben ik al meer dan tevreden. En een beetje lol hebben, dat vind ik ook belangrijk’.

Meer volume
Achter iedere aankoop schuilt een behoefte op basis van een uitdaging of probleem. In het geval van Tijssens was het een combinatie van factoren: de behoefte om te verduurzamen, de veiligheid van hun mensen te waarborgen en noodzakelijk goed. ‘Een aantal van onze bedrijfsbussen waren zowel bedrijfseconomisch als milieutechnisch niet meer interessant. Ze waren inmiddels ruim 10 jaar oud en nog volledig in onze oude huisstijl, dat vroeg gewoon om vernieuwing’. Ook corona droeg bij in de aanschaf. ‘Normaal gesproken reden onze jongens met elkaar naar het werk, maar dit was ineens niet meer mogelijk. Hierdoor kregen we te maken met een structureel tekort aan bedrijfswagens. Voor de veiligheid van onze werknemers hadden we dus ook meer volume nodig’. Het probleem was dus tweeledig: Tijssens wilde én van hun oude vervuilende combo’s af én er moesten wegens corona auto’s bij.

Heilige huisjes
Vanaf begin af aan bestond het gehele wagenpark van Tijssens uit Opel Combo’s. Dit is de eerste keer dat er een uitstapje wordt gemaakt naar Volkswagen. ‘Ik heb niet zoveel met heilige huisjes. Sterker nog, ik heb er een aversie tegen. Als iemand zegt dat iets altijd zo wordt gedaan, heb ik de neiging om het precies 180 graden anders te doen’. Toen hij in maart vorig jaar Tijssens officieel op z’n naam had staan, was het tijd voor verandering en ging hij om naar Volkswagen.

Veto voor Volkswagen
Door de kwaliteit en de betrouwbaarheid die het merk uitstraalt, was de keuze voor Volkswagen vrij makkelijk. Op het gebied van prijs, ergonomie, milieu en imago scoorde Volkswagen op alle aspecten hoge ogen. Zijn werknemers hadden ook invloed op zijn beslissing. ‘Ik heb bij de jongens gepolst wat ze liever wilden, een Opel of een Volkswagen. En die kozen allemaal unaniem voor Volkswagen’.

Geen Fanta verhalen
Tijssens staat als organisatie tussen de mensen. Een bedrijfsfamilie met het DNA, de normen en waarden van het voormalige familiebedrijf. ‘Dit proef ik ook terug bij Den Engelsen. Het ‘wij zorgen voor elkaar’ gevoel. Daarnaast hou ik van mensen die doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Ik hoef geen Fanta-verhalen’. Ook heeft Frank van de Wiel, accountmanager van Den Engelsen, een belangrijke rol gespeeld in de aankoop. ‘Frank heeft het tot op heden perfect gedaan. Hij is niet altijd aan het verkopen. Frank vraagt hoe het met mij gaat, hoe het met Tijssens gaat. Ik heb het idee dat hij erg begaan is met Tijssens en mij. Hij snapt hoe iets werkt, hij snapt wat me beweegt. En uiteindelijk zoek ik naar een partnership met een persoon. Dus in dat opzicht, had ik het niet beter kunnen treffen’.

Een commitment van twee kanten
Guido heeft een duidelijke visie over zakendoen. ‘Een partnership vraagt om commitment van twee kanten. Als dat commitment er niet is of als je het gevoel krijgt dat beloftes niet worden waargemaakt, haak ik af. Ik ben meer dan 30 jaar samen met mijn vrouw, maar ook ik moet zo nu en dan nog tegen haar zeggen dat ik van haar hou. Dat werkt in de zakenwereld niet anders. Je moet het contact met regelmaat onderhouden, weten hoe het gaat, wat er speelt, wat er loopt, et cetera. Doe je dat niet, gaat de relatie wankelen. Menselijke relaties en contacten is het enige wat telt’.

Tussen wal en schip
In de bedrijfsvoering van Tijssens zijn ze zich zeer bewust van hun verantwoordelijkheid ten aanzien van duurzaamheid. De afgelopen jaren hebben ze vanuit een intrinsieke motivatie al veel gedaan aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Toch was volledig elektrisch rijden nog geen optie. ‘Het past nog niet in ons bedrijfsproces. Uit m’n hoofd hebben ze op dit moment een bereik van 150 km met gewicht. Dan zouden we een monteur moeten toewijzen die alleen werkzaam is rondom de kerk. Dat werkt gewoon niet. Ook kunnen we niet continu met materialen en auto’s wisselen, dat is bedrijfseconomisch gewoon niet te doen. We zijn nog niet zo ver, het netwerk is nog niet zo ver, de organisatie is nog niet zo ver. We hangen eigenlijk een beetje tussen wal en schip’.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
In vergelijking met bedrijfswagens van 10 jaar oud, is de aanschaf van vijf nieuwe Caddy’s een enorme vooruitgang op het gebied van verduurzaming. ’10 jaar geleden waren de diesels een stuk minder zuinig, zowel qua uitstoot als motorisch. Ik denk als je de uitstoot gaat meten, er een enorm verschil in zit’. Maar volgens Guido heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen met meer dan alleen CO2 te maken. ‘Het heeft ook te maken met het welzijn van je mensen. En het welzijn van de mensen in een nieuwe Caddy of in een Opel Combo van 10 jaar oud, daar zit een heel groot verschil in. Ook qua ergonomie, rijcomfort, stoelen, et cetera’.

Glimmend van trots
Terugkijkend is hij vol lof over het gehele proces tot nu toe. Hij glimt van trots kijkend naar de vijf splinternieuwe Caddy’s voor zijn deur. Toch begint de echte test pas zodra ze erin gaan rijden. Het service aspect zullen we moeten ervaren, daar zal onderling best nog wat gefinetuned moeten worden. Onze mensen en die van Den Engelsen moeten elkaar gaan vinden, dan weet je of iets past of niet. En dan weet je ook meteen of ik nog 10 Volkswagens laat komen of dat het bij deze vijf blijft’, grapt hij.

Meer weten over Tijssens Elektrotechniek? Lees het hier.