Den Engelsen Bedrijfswagens Volkswagen Bedrijfswagens

In gesprek met Frank Smeulders over 30 jaar service & onderhoud

08 februari 2021 Blogs
“Als bedrijf zijn we trouw aan onze leveranciers. Als het ergens goed is, gaan we niet lopen. Dat is hier zeker van toepassing.”

“Als trouwe klant hebben we een streepje voor”
Een tuintechnisch bureau; dat klinkt heel 2021, en dat is het ook. Toch bestaat Tuintechnisch bureau Smeulders al 66 jaar. Het bedrijf ontwerpt, realiseert en onderhoudt exclusieve tuinen in een straal van zo’n 50 kilometer rond Nuenen. Voor het vervoer van medewerkers en materieel vertrouwen ze op de bedrijfswagens van Den Engelsen.

Meerwaarde
Toen de huidige directeur Frank Smeulders in 1986 officieel bij zijn vader in dienst kwam, ging hij in eerste instantie als hovenier aan de slag. Kort daarna overleed vader Smeulders echter onverwacht, waarna Frank het stokje van hem overnam.

Sindsdien is de vraag naar exclusieve tuinen verder gegroeid. “Een tuin wordt steeds meer gezien als een onderdeel van de woning”, vertelt Frank. “Het is de verbinding van het huis met de omgeving. Mensen zien die meerwaarde en hebben daar ook iets voor over”.

Samenwerking
Het wagenpark van TTB Smeulders bestaat uit acht Volkswagens en een MAN vrachtwagen. De oudste Volkswagen is een LT uit 1999. De wagens worden geleverd en onderhouden door Den Engelsen, een samenwerking die zo’n dertig jaar geleden tot stand kwam.

“We hadden destijds veel gedoe met het onderhoud van onze bedrijfswagens; ondermaatse service, problemen die niet altijd werden opgelost, dat soort dingen. Voor ons een reden om over te stappen naar wat toen nog Garage Vullings heette. Sindsdien is onderhoud nooit meer een probleem geweest.”

Duurzaam
Frank stelt enkele specifieke eisen aan de bedrijfswagens. Een grote laadbak, bijvoorbeeld. De meeste wagens worden nieuw aangeschaft en gaan vervolgens lang mee, onder andere door goed onderhoud. “In technisch opzicht is dat de verdienste van Den Engelsen. Zelf zorgen we ervoor dat de wagens er representatief uit blijven zien: wekelijks wassen en regelmatig de stickers vervangen.”

Over de samenwerking met Den Engelsen is hij zeer te spreken. “Kwaliteit en service zijn uitstekend, elk probleem met de wagens wordt verholpen. Ook de communicatie daarover verloopt goed en duidelijk. Als het werk eens uitloopt, of een onderdeel is niet op voorraad, dan wordt dat allemaal netjes opgelost.”

Streepje voor
Na zo’n lange tijd mag je gerust spreken van een duurzame relatie. Iets dat Frank direct beaamt: “Als trouwe klant hebben we bij Den Engelsen een streepje voor. Zo worden onze wagens voor een onderhoudsbeurt bij ons opgehaald en teruggebracht. Een service waarmee ze ons tegemoet komen sinds de vestiging in Helmond, die voor ons veel gunstiger lag, gesloten is. Dat scheelt ons veel tijd.”

“Als bedrijf zijn we trouw aan onze leveranciers. Als het ergens goed is, gaan we niet lopen. Dat is hier zeker van toepassing.”