Den Engelsen Bedrijfswagens Volkswagen Bedrijfswagens

Volkswagen Transporter Bulli voor vader en zoon Hoppenbrouwers

18 mei 2021 Blogs
Vaders en zonen hebben vaak het een en ander gemeen. Dat geldt zeker voor Joop en Maik Hoppenbrouwers uit Nuenen. Zij delen niet alleen uiterlijke kenmerken en hun talent voor metaalbewerking, maar ook een bedrijf: JM Special Metal & Welding. Sinds kort is er nóg iets wat ze delen: een Volkswagen Transporter Bulli ABT.

Twee handen op één stuur

Het is twee handen op één buik bij de familie Hoppenbrouwers. Vader Joop werkte jaren in de metaal en elektrotechniek, zoon Maik als constructiebankwerker. Sinds 2019 leveren ze samen maatwerk in metaalbewerking. Ze produceren onder andere stalen kozijnen, poorten/hekwerk en interieur-elementen, die ze vervolgens zelf op locatie monteren.

Bedrijfswagendealer

Aanvankelijk bestond hun wagenpark uit twee Volkswagen Caddy’s. Prima bedrijfswagens, maar te klein om het groeiende bedrijf bij te houden. Toen één van de Caddy’s een mankement kreeg, zocht Joop een Volkswagen bedrijfswagendealer in de buurt. Zo kwam hij in contact met Den Engelsen Bedrijfswagens. “We zijn ontzettend goed geholpen”, herinnert Joop zich. “Ik had meteen een goed gevoel bij zowel de verkoper als de monteurs. Dat zijn echt vakmensen: ze starten de auto en weten meteen wat er aan de hand is. We hadden die Caddy ergens anders gekocht, maar Den Engelsen Bedrijfswagens heeft het probleem perfect afgehandeld. Dat gaf veel vertrouwen.”

Zakelijk en privé

Toen het tijd was voor een nieuwe bedrijfswagen, hoefden Joop en Maik dan ook niet lang na te denken bij welke garage ze zouden aankloppen. “We kozen voor een luxe bedrijfswagen waar we zowel zakelijk als privé mee uit de voeten kunnen. De Volkswagen Transporter Bulli ABT past precies in dat plaatje.” Vooral Maik maakte er veel werk van. Hij zocht tot in detail uit wat de opties zijn en welke daarvan hij wilde. In overleg met Den Engelsen Bedrijfswagens stelde hij een pakket samen dat helemaal op zijn wensen is afgestemd.

Volkswagen Transporter Bulli ABT

In april kregen ze de contactsleutels overhandigd van hun Volkswagen Transporter Bulli in ABT-uitvoering. Met onder andere automatische schuifdeuren, led-koplampen en 20” lichtmetalen velgen. Ook van binnen is de wagen rijk uitgerust met een digitaal dashboard, dubbele cabine en lederen bekleding. “Hij ziet er gewoon perfect uit”, aldus Joop. Zakelijk gezien is de Transporter een enorme aanwinst. Met meer ruimte voor gereedschap en medewerkers, meer trekkracht voor de aanhanger vol vakwerk. “We hebben er gewoon elke dag plezier van.”

Zuinig

Het enige nadeel dat Joop kan noemen, is het wachten op de levering. Maar ook daar kijkt hij met een goed gevoel op terug. “Vanaf het moment dat de auto van de importeur kwam, zijn we door Den Engelsen Bedrijfswagens helemaal op de hoogte gehouden. We konden elke stap in het proces volgen. Het was gewoon allemaal heel goed geregeld.” En Maik? Die is meer dan tevreden over zijn Volkswagen Transporter, ziet Joop. “Hij is er gruwelijk zuinig op.”